Herenweg 366, 2211 VH Noordwijkerhout
The Netherlands · T +31 (0)252 37 11 34
info@greenhouse.nl · www.greenhouse.nl
M +31 (0)6 1314 3397

Bloemen bezorgen

/greenhousenwh

Jouw tuin in 10 stappen winterklaar!

De grote eindejaarsschoonmaak is van start gegaan! De bladeren vallen in grote getale van de bomen, je bent al minstens een keer door een spinnenweb gelopen en het is te fris om zonder vest in de tuin te zitten. Tijd om het buitenzitseizoen netjes af te sluiten. In 10 stappen laat je de boel netjes achter, geniet je optimaal van je najaarstuin en zet je de eerste stappen voor het volgende voorjaar.

1. BLADEREN RECYCLEN
Opeens ligt je tuin vol met afgevallen blad. Nee, nou niet meteen die groenbak pakken. Hark de bladeren van je gazon, zo de border in. Daar zorgen de blaadjes voor een natuurlijke isolatielaag tegen vorst. Voor gras is het wel beter om te kunnen ademen, dus hou je gazon een beetje bladvrij en maai nog een keertje voor de winter invalt. In de winter kun je je gazon verwennen met wat kalk voor een frisgroene teint.

2. BESCHERM JE KRAAN
Haal de tuinslang van de buitenkraan en berg deze op. Sluit de kraan af, je wilt niet dat de boel bevriest en door het uitzettende ijs beschadigd raakt. Zinken gieters kunnen ook kapot gaan door uitzettend ijs, dus ruim ze op of zet ze ondersteboven zodat er geen water in kan komen.

3. DENK AAN DE DIEREN
In de herfst en de winter kunnen vogels en andere diertjes wel wat extra aandacht gebruiken. Maak bijvoorbeeld vetbolletjes voor de vogels, zet een insectenhotel in een hoekje van je tuin en leg wat dakpannen neer in de borders: daar kunnen egeltjes lekker onder schuilen en overwinteren.

4. PLANTENCHECK
Sommige planten trekken zich niets aan van kou, anderen leggen al snel het loodje. Twijfel je of jouw planten winterhard zijn? Kom gerust langs voor informatie, we kijken graag met je mee. 

5. EENJARIGE PLANTEN WEGHALEN
Eenjarige planten zijn nu wel uitgebloeid, dus die kun je weghalen en weggooien. De kale plekken vul je bijvoorbeeld op met bolchrysanten, viool, schijnhulst of winterheide. Zet lege plantenpotten en gieters in de schuur, die mogen genieten van hun winterslaap.

6. EINDE BUITENZWEMSEIZOEN
Haal uitgebloeide planten uit de vijver en span er een net over, zodat de vijver straks niet vol ligt met dood blad. Om de vijver te behoeden voor dichtvriezen, zet je er een pompje in die voor een wak zorgt. Zo krijgen vissen en andere waterbewoners genoeg zuurstof.

7. SCHROBBEN 
Rieten manden, zinken bakken en potten van terracotta tot kunststof, ze knappen allemaal op van een borstelbeurt, daarna kunnen ze de berging in. Overwinteren ze buiten, zet ze dan ondersteboven weg. Als er water in aardewerk blijft staan, kunnen de potten met vorst kapot vriezen. Zink zet uit als er water in bevriest, zodat je met een bolle bodem komt te zitten, berg dat dus ook ondersteboven op. Geschilderd en geglazuurd aardewerk staat het beste in de schuur.

8. GEREEDSCHAP CHECK 
Controleer of snoeischaren, heggenscharen en de messen van de grasmaaier aan een slijpbeurt toe zijn. Hoe scherper het materiaal, hoe minder schade de planten oplopen. Ook tuingereedschap even schoonmaken en goed laten drogen. Houten stelen blijven mooier als je ze inwrijft met olie, eventuele roestplekken schuur je weg, metalen delen vet je in. Tenslotte de tuinslang leeg laten lopen en alle spuitstukken een nacht in azijnwater laten liggen. Goed laten drogen, dan kunnen die ook naar de berging. Zo heb je daar meer ruimte voor je kuip- en potplanten en kun je er straks beter bij om ze wat water te geven.

9. COMPOST 
Bladcompost maken is makkelijker dan een 'gewone' composthoop aanleggen. Het enige wat je nodig hebt is een paar plastic vuilnisvakken, een plek waar je die uit het zicht kunt zetten en blad, natuurlijk. Hark het bij voorkeur bij elkaar na een regenbui, want de bladeren moeten vochtig zijn. Doe zoveel mogelijk blad in een vuilniszak, strooi wat kalk (compostversneller of fijngemalen eierschalen kan ook) tussen de lagen en stamp ze goed aan. Giet de inhoud leeg in een korf van kippengaas waarin je de bladeren laat staan. Weer en wind doet de rest. Na een jaar heb je er geweldige voedende bodembedekking (mulch) aan, van eigen kweek. Heb je nog meer geduld, dan wordt het potgrond.

10. TUININSPIRATIE OPDOEN
Nu je wat vaker thuis op de bank zal vertoeven, heb je vast en zeker wel tijd om wat tuininspiratie voor aankomend seizoen op te doen. Bekijk onze Pinterest voor toffe DIY projecten, kom bij ons langs voor de nieuwste (planten)trends of kom een van onze vele workshops volgen! 

 

 

Bron: MooiwatPlantendoen

Instagram

Naast dit fleurige weekboeket hebben we in de webshop nog veel meer moois staan. We bezorgen deze ook nog eens GRATIS in de regio! Neem vooral een kijkje ☺️ #flowers #colorful #spring #greenhouse #happy #freeflower 🌺🌻 Het weekboeket is de komende dagen te verkrijgen voor slechts € 12,50! Ze staan klaar in de winkel, maar bestellen (en/of bezorgen) kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0252-371134 of +31 6 13143397

Super schattige weekboeket!. In verschillende kleuren roze en oranje. #flowers #colorful #summerfellings #greenhouse #happy #ranonkel #ranonkelliefde 👍☺️🌺🌿 Het weekboeket is de komende dagen te verkrijgen voor slechts € 12,50! Ze staan klaar in de winkel, maar bestellen (en/of bezorgen) kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0252-371134 of +31 6 13143397

Boeket freeflower Lekker zomers voor in huis ☀️ #flowers #colorful #summerfellings #freeflowers #greenhouse #happy 👍☺️🌺🌿 Het weekboeket is de komende dagen te verkrijgen voor slechts € 12,50! Ze staan klaar in de winkel, maar bestellen (en/of bezorgen) kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0252-371134 of +31 6 13143397

Het nieuwe weekboeket staat in het teken van de lente. Het weekboeket is de komende dagen te verkrijgen voor slechts € 12,50! Ze staan klaar in de winkel, maar bestellen (en/of bezorgen) kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0252-371134 of whatsApp 0642120279

Het nieuwe weekboeket staat in het teken van de valentijn. Het weekboeket is de komende dagen te verkrijgen voor slechts € 12,50! Met harten €15,00. Ze staan klaar in de winkel, maar bestellen (en/of bezorgen) kan ook via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0252-371134 of whatsApp 0642120279

Heb je ‘Yesterday’ al gezien? Wij zijn fan! En ook van The Beatles trouwens 😊 Een dag als vandaag is een heerlijk excuus om binnen lekker te cocoonen met je planten. Sapje erbij, filmpje erbij: heerlijk! We hebben weer een hoop mooie nieuwe planten binnen om jouw huis herfstproof te maken, lekker die groene oase in huis halen 💚 _______________________________________________________ #greenhousenwh #getinspired #greenhouse #freeflower #freeflowerflorist #bloemist #bloemenwinkel #noordwijkerhout #dutchflorists #florist #florists #floristry #floristsofinstagram #floraldesign #floraldesigner #floralinspiration #flower #flowers #floralquote #floralquotes #flowerquote #igetbywithalittlehelpfrommyplants #withalittlehelpfrommyfriends #thebeatles #beatles

Nieuwsbrief

* indicates required